Kapcsolat

Üveges Gábor - polgármester

Üveges Gábor
polgármester


   

Szivárvány Társulat

2010 őszén a Hernádszentandrási Gondozási Központ gondozottjaiból, megalakult a Szivárvány Társulat. A tagok nagy része egyedülálló. Több foglalkozás alkalmával úgy döntöttünk, hogy alakítunk egy társulatot. A nevünk a műsoraink sokszínűségéből fakadt: énekek, versek, felolvasások, színdarabok.

Megalakulásunk óta többször vettünk részt különböző rendezvényeken pl.: szüreti mulatságok, szépkorúak napja, megemlékezések, farsangi bálok, falunapok, augusztus 20-i rendezvények. Társulatunk tagjai: Kisari Sándorné, Poczkodi Jenőné, Lencsés Gáborné, Kalocsai Lászlóné, Szűcs Józsefné, Sztahura Istvánné, Gombár Lászlóné, Szűcs Józsefné, Szomolya Lászlóné, Pongrácz Józsefné, Kavasánczki Imréné, Havasi Béla

A Hernádszentandrás településen működő Szivárvány Társulat nagy megtiszteltetésben részesült. Meghívást kapott ugyanis 2011. július 30-án a szlovákiai Alsólánc község falunapjára. Ugyanis, ez a falu testvéri kapcsolatot ápol Pere községgel. A falu polgármestere Blaskó István és kedves felesége Blaskóné Kerekes Éva, aki a társulatunk vezetője elfogadta a meghívást és így egy nagy emlékezetes szép baráti találkozást, hoztak létre.

A csúnya esős idő ellenére vidáman és jókedvűen érkeztünk meg Alsóláncra, fogadott minket Hangácsi Mihály polgármester úr feleségével és a képviselő testület. Tiszteletünkre állófogadást rendeztek. A rossz idő miatt több beígért fellépés elmaradt, így a mi műsorunk töltötte ki a fő műsoridőt. Nagy sikerrel szerepeltünk, óriási tapsot kaptunk. A konferanszié egyenként bemutatta a társulat minden tagját. Számunkra felejthetetlen marad a polgármester úr hálás köszönete, hogy az előadásunk művészi és igaz szeretettel volt átitatva. Nem engedtek el minket, addig, amíg pompás vacsorában nem részesítettek. Távozásunkkor visszavárva köszöntek el tőlünk. A Szivárvány Társulat gazdag műsorral vett részt a falunapon. Annyi megbecsülést és olyan szeretetet kaptunk, hogy büszke lehet ránk egész Hernádszentandrás! Elvittük a falu jó hírnevét, örömet szereztünk, minden kedves embernek.

Szivárvány Társulat tagjai - Gondozási Központ

 

A Társulat repertoárjában megtalálhatóak egyaránt a magyar nóták, népdalok, ünnepi énekek, örökzöld slágerek, és az általuk írt és előadott SZÍNDARABOK!

  A Szivárvány Társulat örömmel teljesít minden felkérést határon innen és túl egyaránt!

Elérhetőség:

46/456-492, 46/456-201

hernadszentandras@gmail.com

 


"Amikor még kicsik voltunk, együtt játszottunk a levélbe borult nyári fák alatt; pitypangot szedtünk a mezőn, hogy hazavigyük; egész nap rúgtuk a port az árnyas ösvényeken, dagasztottuk a sarat, élvezettel szórtuk egymásra az őszi leveleket. A kor nem aggasztott bennünket.Az évszakok rendre elhozták ajándékaikat, és nem éreztették velünk, hogy az idő nem múlik nyomtalanul felettünk.
Ám a fák közben kidőltek, a mezők és a poros ösvények nyomtalanul eltűntek. És mi lassan elérkeztünk életünk deléhez. Sétálj velem egyet és beszélgessünk el az elveszett időkről, melyek oly élénken élnek emlékeinkben, melyeket szívünk mélyén őrzünk! Az élet most is szép, csak immár más világban élünk, és felismerjük egymás szemében a még mindig bennünk lakozó gyermeket, és elmosolyodunk, mert tudjuk, hogy semmi fontosat nem veszítettünk el útjaink során..."