Kapcsolat

Üveges Gábor
polgármester


   

A Szirmai Zöldség Fesztivál díszvendége BioSzentandrás

2012.09.19.

A Szirmai Zöldség Fesztivál díszvendége BioSzentandrás

BioSzentandrás lesz a díszvendége a 10. Szirmai Zöldség Fesztiválnak, amelyet 2012. szeptember 21-22 között tartanak Miskolc- Szirmán. A rendezvény célja többek között a helyi értékek bemutatása, megőrzése, jó példák bemutatása.

http://www.miskolc-szirma.hu/

Üveges Gábor, Hernádszentandrás polgármestere, a BioSzentandrás program gazdája arról beszélt, nagy megtiszteltetés a település számára, hogy a díszvendége lehet a Szirmai Baráti Egyesület által életre hívott rendezvénynek. Nemcsak bio zöldség standdal, hanem kulturális műsorral, előadással, és népművészeti kiállítással is bemutatkoznak. Az érdeklődők szeptember 22-én találkozhatnak a hernádszentandrási Szivárvány Társulat előadásával, Szabó Sándorné hernádszentandrási születésű, de Encsen élő népi iparművész gyönyörű motívumokkal díszített zsűrizett keresztszemes hímzéseivel és abaúji szőtteseivel. Az érdeklődők meghallgathatják Üveges Gábor polgármester előadását  BioSzentandrás- út az önfenntartás felé címmel.

BioSzentandrás standján aktuális idény bio zöldségek várják majd a fesztiválozók, amelyeket kóstolhatnak és természetesen meg is vásárolhatnak. De megízlelhetik az inyenc látogatók azokat a feldolgozott termék különlegességeket is, amelyek  BioSzentandrás 2013. évi kínálatában találhatók majd meg. De az sem tér haza üres kézzel, aki valamilyen különleges ajándékra vágyik. A bio kertben termett, szárított levendulából készült kézműves tárgyak is gazdagítják a kínálatot. Üveges Gábor hozzátetette: szívesen látják azokat is a standjukon, akik a biogazdálkodás, és a településen folyó munka iránt érdeklődnek.

vissza