Kapcsolat

Üveges Gábor
polgármester


   

BioSzentandrás az Abaúj Piacon

2012.09.19.

BioSzentandrás az Abaúj Piacon

BioSzentandrás is részt vesz szeptember 23-án, Boldogkőváralján az Abaúj Piacon, amely a Bestillo Pálinkaház vezetőségének kezdeményezésére jön létre.

http://www.bestillo.hu/hirek/abauj-piac-a-bestillo-palinkahaz-szervezeseben/

Bár az első alkalom a kamra feltöltésről szól, de a célok között a tematikus piacszervezés mellett a közösségépítés is szerepel.

A piac - amelyet minden hónap 4. vasárnapján rendeznek a pálinkafőző előtti téren - lehetőséget ad arra, hogy a helyi termelők bemutathassák termékeiket, valamint a vásárlók valóban hazai, magyar ételeket, élelmiszereket vásárolhassanak megfizethető árakon. A közösség építése a társadalmi és kulturális élet élénkítése a térségben élők és idelátogatók körében legalább akkora hangsúlyt kap, mint a piac funkciójának betöltése.

BioSzentandrás standján aktuális idényzöldségeket találnak, amelyeket kóstolhatnak és természetesen meg is vásárolhatnak. Az eddigi megjelenésekhez képest újdonság, hogy immár igazi feldolgozott termék különlegességeket is ízlelhetnek az ínyencek, melyek a 2013. év kínálatának képezik majd szerves részét. De az sem tér majd haza üres kézzel, aki valamilyen különleges ajándékra vágyik. A bio kertben termett, szárított levendulából készült kézműves tárgyak is gazdagítják a kínálatot. De szívesen látják azokat a látogatókat is, akik a biogazdálkodás, és a településen folyó munka iránt érdeklődnek.

vissza