Kapcsolat

Üveges Gábor
polgármester


   

Karácsonyi ajándék egy budapesti iskolából...

2013.12.22.

Karácsonyi ajándék egy budapesti iskolából...

Havasi Katalin tanárnő szervezésében a tavalyi évhez hasonlóan egy emberként mozdult meg újra a budapesti Weöres Sándor Általános Iskola és Gimnázium, valamint környezetének segítői, hogy gyűjtésükkel és felajánlásaikkal karácsony előtt megajándékozzák a hernádszentandrási gyermekeket.


2013. december 21-én 10 órakor került kiosztásra mintegy 70 hernádszentandrási gyermek számára a meleg szívű és jó lelkű tanárok, diákok, és segítőik által összegyűjtött budapesti felajánlás.


Innen is köszönjük, hogy az ajándékcsomagokkal és a ruhaadományokkal szebbé varázsolták a karácsonyi készülődést számos hernádszentandrási családnak!


Az adományozás szervezőjének gondolatai:

„Körülbelül egy hónapja hirdettem meg a szándékunkat a tanulók körében, ami először nagyon nehezen indult be, aztán hihetetlen módon az utolsó egy hétben sikeresen kiforrta magát. 

Már éppen sajnálattal le akartam mondani, de egy mentőötlet - 200 plakát kihelyezése,  és  egy jószívű  vállalakozó felbukkanása - átbillentette a mérleg nyelvét. Természetesen mondanom sem kell, hogy  az utolsó pillanatig izgalmas volt a dolog kimenetele. 

Egy emberként, önzetlenül mozdult   meg mindenki,  aki élt és mozgott: iskolánk tanulói, jelenlegi és volt diákjaink  szülei, kollégáim, jószívű idegenek, és Szabó Zoltán  vállalkozó, aki  az utolsó nap hatalmas adag édességet küldött az egyik  kollégájával. 

Mindenki azzal szállt  be, amivel tudott: van, aki az üdvözlő kártyákat készítette, van, aki  nejlonszatyrot hozott, volt, aki  a két erős karját vagy az autóját ajánlotta fel a cipekedéshez és a pakoláshoz, és  természetesen voltak az általunk ismert  és ismeretlen adományozók. 

30 alsós és 40 felsős gyereknek  készítettünk ajándékcsomagot, amit nagy A-val,  vagy  F-el jelölünk is a csomagokon az  osztás megkönnyítése céljából. 

Olyan szempontból is becsülendő ez  a megmozdulás,  hogy  ezeket  az  ajándékokat nem gazdag emberek ajánlották fel. Mi nem egy igazán frekventált környéken vagyunk, hanem  Ferencvárosban, ahol  szintén sok a rászoruló. 

Jómagam  voltam  az adományozás kezdeményezője és lebonyolítója a tavalyihoz  hasonlóan. 

Másfajta jótékonysági  megmozdulást is szerveztem  a karácsonyi időszakban: betlehemeztünk, és süteménnyel megvendégeltük a közeli öregek klubját, valamint 68 gyerek ingyen eljutott karácsonyi ajándékként a Fővárosi Nagycirkuszba egy kedves  támogató segítségével. 

Hiszek  benne, hogy  Amerikához hasonlóan hazánkban is gyökeret ereszt egyszer az adományozás jelentősége. Egyébként nagyon sok minden csak  hozzáállás  és  nem  pénz kérdése.  

 

Kellemes ünnepeket  kívánok a további  együttműködés  reményében.”

 

Üdvözlettel:

 Havasi Katalin 

Weöres Sándor Általános Iskola és Gimnázium, Budapest



vissza