Kapcsolat

Üveges Gábor
polgármester


   

Kihívás Napja Hernádszentandráson

2013.05.13.

A 445 lelkes Hernádszentandrás 2013. május 22-én immár hetedik alkalommal csatlakozik a Kihívás Napja országos rendezvényhez, melyet az elmúlt hat esztendőben a 700 fő alatti települések kategóriájában megnyert, és ezzel "Magyarország Legsportosabb Települése" cím birtokosa lett.

Évek óta óriási népszerűségnek örvend a napindító éjszakai fáklyás gyalogtúra 0.00 órától, mely Hernádszentandrás központjától, a Hernád folyó hídján át a szomszédos Pere és Hernádbűd településekig tart, melyhez ezúttal a tavalyi év ismétléseként egy igazi különlegesség is társul, ugyanis két zenész (harsona, tangóharmónika) kíséri majd a nótázó, várhatóan 30-40 fős csapatot.
A visszaérkezést követően az Óvoda épülete ad otthont forró tea és kávé, valamint aprósütemények környezetében a több órás hajnali Activity játszmáknak.
Az abaúji település apraja-nagyja kiveszi a részét az egész napos program kavalkádból. A Gondozási Központ és a BioKonyha dolgozói, a szépkorúak és önkéntesek sütik reggeltől a mintegy 800-1000 darab palacsintát, mely a mindenki számára ingyenesen nyitva lévő büfé kínálatát gazdagítja.
Lesznek többek között "Futás a polgármesterrel", "Hetes rúgó verseny", "Kihívás a BioKertben" - 15 perces feladatok a "Mint-a Kertész" címért, Kalandtúra, „Minifoci” bajnokság, Nyugdíjas torna,  a Rendészeti Kiképzők Szövetsége által szervezett "Hétpróbás Virtusfesztivál", Táncverseny, és számtalan, az önfeledt mozgást, szórakozást, közösségépítést szolgáló elfoglaltság.
Igazi különlegesség, hogy a település fejlődését támogatandó, a Budapesti Corvinus Egyetem "BioSzentandrás marketing stratégia versenyt" hirdetett, melynek a prezentációs döntőjét a Kihívás Napja keretében 10 órától tartjuk a helyi Művelődési Házban.
Az eseményt a helyi önkormányzaton kívül évről-évre támogatják civil szervezetek és egyéni vállalkozók.
A "cím kötelez", így május 22-én 0.00 órától 21.00 óráig minden eddiginél színesebb programok mozgatják meg a falu lakóit korosztálytól függetlenül.
vissza