Kapcsolat

Üveges Gábor
polgármester


   

Újra több százan az V. Hernád Fesztiválon

2013.08.11.

Újra több százan az V. Hernád Fesztiválon

Újra több százan szórakoztak Hernádszentandráson az V. Hernád Fesztiválon 2013. augusztus 3-án. Üveges Gábor polgármester arról beszélt, megmozdult a falu apraja-nagyja, de szép számmal érkeztek vendégek a megyéből innen is, túl is. Az esti Republic koncerten már zsúfolásig telt a nézőtér a Művelődési Ház színpada előtt.

A hernádszentandrásiak szokásukhoz híven újra magasra tették a lécet a szervezés, szórakoztatás és vendégfogadás terén.

Délelőtt a Tanoda udvarán rendezték meg a IV. Szentandrás Íze főzőversenyt. ahová 8 csapat nevezett. Kiírásként a szabadtűzön főzött étel egyik alapanya BioSzentandrás zöldsége volt.  A Móri Legények és Leánykák, a Máltai Szeretetszolgálat és a Corvinus Egyetem csapata megyén túlról érkezett és a közös főzés örömén túl együtt szórakoztak a helyi csapatokkal. A viadalt- az öttagú zsűri pontozása alapján - a helyi Tanoda munkatársaiból és segítőiből álló Kánaán csapat nyerte.

A sportrajongók sem maradtak program nélkül. A IX. Szentandrás Kupa kispályás labdarúgó tornán hat csapat mérte össze tudását. A bajnoki serleget ezúttal a házigazda Hernádszentandrás vehette át.

A délelőtti programban szerepelt még a Golden Boys Duó, akik „Jó főzéshez, jó muzsikát” szolgáltattak, fellépett még Erdei Sándor „Rokker Zsoltti” humorista. A stand up-os arra is vállalkozott, hogy kóstolja és kóstoltatja a szabadtűzön készült ételeket, valamint saját „Rokker Pálinkáját”.

Volt népi kézműves foglalkozás kicsiknek és nagyoknak egyaránt, bemutatkozott az Ináncsi Hobbi Varró Klub, és természetesen jelen volt BioSzentandrás bemutató standja is.

Vajtó László, a miskolci Szinva Rádió műsorvezetője a szervezők munkáját segítve hangulatfelelősként foglalta keretbe az egész napot reggeltől késő estig.

Harmadik éve hirdetik meg a lakosság körében Hernádszentandráson a „Minta Udvar” kitüntető címet.  Az idei eredményt a fesztiválon hozták nyilvánosságra. Az első díjat özv. Hornyák Lászlóné portája érdemelte ki, második lett Kiss Károly és családja, harmadik helyen pedig Hunyor Veronika udvara végzett.

A fesztivál délután öt órától a Művelődési Ház szabadtéri színpadán folytatódott. Az első fellépő a Komáromi Pisti Live Band volt, majd a Zenegép Zenekar szórakoztatta a nagyérdeműt.

Mire feljöttek a csillagok, a Republic Együttes lépett a közönség elé. A több mint két órás koncerten a Republic szinte valamennyi slágere felcsendült, zenei élményt és kikapcsolódást hozva a résztvevőknek, és örömöt az együttes tagjainak, hiszen a koncert résztvevői jegyvásárlásukkal letették a voksukat az új formáció mellé.  Az előadás utolsó pillanataként Cipőre emlékeztek a 67-es út általa énekelt verziójával. A Republic Együttes tagjai a délutáni Biokert látogatás, a koraesti encsi Anyukám Mondta Étterem ízeinek kóstolóját követő koncert után még a házigazdák vendégszeretetét élvezték, majd hajnali fél 2-kor indultak haza Hernádszentandrásról.

KÉPEK: https://www.hernadszentandras.hu/latnivalok/


vissza