Kapcsolat

Üveges Gábor
polgármester


   

DEMJÉN-nagykoncert 2012


Demjén-nagykoncert Hernádszentandráson

Több mint ezer ember előtt adott fergeteges hangulatú koncertet Demjén Ferenc és zenekara a IV. Hernád Fesztivál keretében augusztus 4-én, szombaton este Hernádszentandráson.

Visszakanyarodva e jeles nap elejére, a verőfényes napsütéses délelőttön 6 csapat részvételével indultak meg a VIII. Szentandrás Kupa – kispályás labdarúgó torna küzdelmei a Sportpályán, majd a Hernád-völgyi Tanoda udvarán 10 órakor fellobbantak a lángok a III. Szentandrás Íze Főzőversenybe nevezett csapatok bográcsai alatt.

Készült gulyásleves, babgulyás, vadpörkölt, szilvás gombóc, agyagban sült csülök, csülökpörkölt, és két üstben illatozott a hamisítatlan töltött káposzta.

Jó főzéshez szólt a jó muzsika a Tip-Top Dixie formáció előadásában. Az idelátogatók megcsodálhatták a BioSzentandrás szemet gyönyörködtető standját, ahol a friss zöldségek mellett a levendulából készült termékek is színesítették a kínálatot. A Bestillo Pálinkaház különféle prémium kategóriás pálinkákkal, hideg fröccsel és házi szörppel várta a vendégeket, a Fügedi Márta Népművészeti Egyesület mesteremberei mézeskalács díszítést, gyöngyfűzést, valamint csuhékészítést kínáltak a népi játszóházba térő kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Mindeközben pedig az aszalói Gömöri Lovas Major két lóval biztosította a lovaglás és a sétakocsikázás lehetőségét.

Délután 5 órakor újra régi önmagát idézve csapott a húrok közé az örökifjú 100 Folk Celsius együttes, és adott közel egy órás koncertet.

Fél 7-kor lépett színpadra a világhírű „magyar Beatles”, a The BlackBirds zenekar, mely az 50 esztendővel ezelőtt alakult liverpool-i legendás csapat dalait és hangulatát hozta el a közönség számára.

Időközben a sűrűsödő felhők, és a térséget elérő viharokról érkező hírek szegezték az égre a tekinteteket egyre többször. Az addigra több mint ezer főre duzzadó tömeg szórakozását viszont semmi sem árnyékolta be, ugyanis este 9 órától immár csillagos ég alatt csendültek fel Demjén Ferenc nagykoncertjén az ismert dallamok, és a közel két órás zenei csemege valóban az est felejthetetlen fénypontjává vált.

Hernádszentandrás a következő esztendőkben is folytatja a megkezdett utat, és a számos egyéb területen végzett munka mellett, az igényes fesztiválok színhelyeként is szeretne az országos vérkeringés részévé válni…


demjen-nagykoncert-beharangozo-spot-.mp3


iv.hernad-fesztival-1.doc


demjen-nagykoncert.jpg


http://www.boon.hu/hernadszentandras/2038721

 

https://www.hernadszentandras.hu/demjen-nagykoncert/