Kapcsolat

Üveges Gábor
polgármester


   

REJOICE

 

RivEr JOurney experIenCE (REJOICE) – Aktív turizmusfejlesztés a Hernád folyó mentén

 

Hernádszentandrás Község Önkormányzata

 

Az Interreg V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program támogatásával egy nemzetközi együttműködési projekt keretében Hernád-menti önkormányzatok, vállalkozások és civil szervezetek vállalkoznak arra, hogy tevékenységükkel nagy lépést tegyenek előre a Hernád folyó aktív turizmusának a fejlesztésében. A program során, egyedülálló módon, olyan határon átívelő komplex turisztikai szolgáltatáskínálat kialakítása valósul meg, melynek során egy, a Hernád folyót lefedő kajak-kenu és kerékpárkölcsönző hálózat létrehozása, kikötőpontok- és szálláshelyek kialakítása, valamint ehhez kapcsolódó egyéb infrastruktúra és kommunikációs tevékenység valósul meg. A szlovák-magyar partnerségben összesen 15 szervezet vesz részt a River & Mountain o.z. szlovákiai partner vezetésével, a további 8 szlovákiai és 6 magyar partner (Obec Kostoľany nad Hornádom, Obec Ždaňa, Obec Trstené pri Hornáde, Obec Milhosť, Obec Družstevná pri Hornáde, Ľuboš Grajcár – John the B tour, Obec Veľká Lodina, Obec Kysak, Creative Team Alapítvány, Hernádkércs Község Önkormányzata, Kmetty Benjámin, Hidasnémeti Község Önkormányzata, VÉDÉPSZOLG KFT., Hernádszentandrás Község Önkormányzata) együttműködésével.

Hernádszentandrás Község Önkormányzata a projektrész keretében a Hernád-folyó vízi turizmusához kapcsolódó fejlesztéseket valósít meg Hernádszentandrás településen.

A konkrét tevékenységek keretében egy nyári öko-iskola számára fenntartott épület felújítására és berendezésére kerül sor.

Emellett a projekt keretében kialakításra kerülő kajak-kenu és kerékpárkölcsönző hálózat részeként hajóegységek, egy kajak-kenu kölcsönző automata konténer, valamint kerékpárok beszerzése is megvalósításra kerül. A fejlesztéseinkhez kapcsolódóan a kajak-kenu és kerékpár kölcsönzőhöz egy trélert is beszerezünk.

A projekt részeként megvalósuló rendezvénysorozat elemeként egy Hernád-nap nevű eseményt valósítunk meg. Az előbbieken túl projektmenedzsment és irodai- és adminisztrációs tevékenységet is folytatunk a projekt teljes időtartama alatt.

Egy ilyen volumenű projekt, amely magas intenzitású együttműködést igényel, fejleszti a térség gazdasági szereplői közötti kooperáció mértékét hosszú távon is. Ezen felül, a kialakított kajak-kenu- és kerékpár kölcsönző rendszer fellendíti a Hernád folyó menti turizmust. A megvalósuló Hernád nap kiváló lehetőséget biztosít a felelősségteljes természetjárás fontosságának ismertetésére. 

A projekt megvalósítására kapott ERFA támogatás összege: 165 772,52 EURO.

 

A ’RivEr JOurney experIenCE’ (SKHU/1902/1.1/114) című projekt, az Interreg V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program keretében, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásának köszönhetően valósulhat meg.

Az Interreg V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program részleteiről további információ itt érhető el: www.skhu.eu.

Jelen dokumentum tartalma nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió hivatalos álláspontját.