Kapcsolat

Üveges Gábor
polgármester


   

Szivárvány Társulat

2010 őszén a Hernádszentandrási Gondozási Központ gondozottjaiból, megalakult a Szivárvány Társulat. A tagok nagy része egyedülálló. Több foglalkozás alkalmával úgy döntöttünk, hogy alakítunk egy társulatot. A nevünk a műsoraink sokszínűségéből fakadt: énekek, versek, felolvasások, színdarabok.

Megalakulásunk óta többször vettünk részt különböző rendezvényeken pl.: szüreti mulatságok, szépkorúak napja, megemlékezések, farsangi bálok, falunapok, augusztus 20-i rendezvények. 

A Társulat repertoárjában megtalálhatóak egyaránt a magyar nóták, népdalok, ünnepi énekek, örökzöld slágerek.

  Elérhetőség:

46/456-492, 46/456-201

hernadszentandras@gmail.com

 


"Amikor még kicsik voltunk, együtt játszottunk a levélbe borult nyári fák alatt; pitypangot szedtünk a mezőn, hogy hazavigyük; egész nap rúgtuk a port az árnyas ösvényeken, dagasztottuk a sarat, élvezettel szórtuk egymásra az őszi leveleket. A kor nem aggasztott bennünket.Az évszakok rendre elhozták ajándékaikat, és nem éreztették velünk, hogy az idő nem múlik nyomtalanul felettünk.
Ám a fák közben kidőltek, a mezők és a poros ösvények nyomtalanul eltűntek. És mi lassan elérkeztünk életünk deléhez. Sétálj velem egyet és beszélgessünk el az elveszett időkről, melyek oly élénken élnek emlékeinkben, melyeket szívünk mélyén őrzünk! Az élet most is szép, csak immár más világban élünk, és felismerjük egymás szemében a még mindig bennünk lakozó gyermeket, és elmosolyodunk, mert tudjuk, hogy semmi fontosat nem veszítettünk el útjaink során..."